Overgang September 2019!

augustus 10, 2017 in Algemeen

Beste ouders en lieve leden,

Zoals elk jaar hebben we weer een gemotiveerde en evenwichtige maar vooral leuke leidingsploeg samengesteld.
Naar jaarlijkse gewoonte begint het scoutsjaar met onze overgang: deze zal dit jaar doorgaan op zaterdag 21 september. De dag start aan het Centraal Station om 9 uur. Wat moeten we allemaal meenemen? 5 euro voor de trein, een picknick om de actieve/leerrijke dag door te komen en ons proper gewassen uniform om toch maar te laten zien hoe trots we wel niet zijn. Naar aloude gewoonte vertrekken we dan naar De Kluis in Sint – Joris – Weert. Nadat de kinderen de hele dag hebben geravot en gespeeld, maar ook bepaalde zaken hebben geleerd, mogen de ouders hun vermoeide maar (hopelijk) tevreden kinderen terug zien om 17:30. Na een kleine speech van de groepsleiding krijgen jullie een drankje aangeboden om het nieuwe scoutsjaar vrolijk en smakelijk te kunnen inzetten. De bar zal tevens geopend zijn voor iedereen en de givers zullen zoals de afgelopen jaren hamburgers serveren. Dit tegen een schappelijke prijs natuurlijk. Dit is ook de uitgelezen kans om eens een woordje uit te wisselen met de leiding of andere ouders/oud leiding/sympathisanten…
Eens het scoutsjaar echt van start is gegaan, zullen de scoutsactiviteiten jullie zondagen vullen met leuke spelletjes, trips naar zee of de Ardennen, technieken, bostochten noem maar op.
De namiddagvergaderingen (+- 2x per maand) zullen doorgaan van 14u tot 18u aan de lokalen (Roodebeeksteenweg 302, 1200 Sint–Lambrechts-Woluwe). De dagvergaderingen (1ste zondag van de maand) beginnen we om 9 uur en spreken af aan het Centraal Station in Brussel. Om 18u mogen jullie jullie kinderen uitgeput, en vol met verhalen aan het lokaal ophalen. De vierde zondag is onze rustdag, waar iedereen zijn batterijen kan opladen. Alvast een tweede datum die heel belangrijk is en die zeker te noteren valt, is de datum voor Novemberkamp.
Het novemberkamp gaat door van 25 oktober tot 27 oktober voor de kapoenen en de wouters, en van 27 oktober tot 30 oktober voor de jojo’s en de givers.

Groeten
De groepsleiding